cresterea melcilor
cresterea melcilorcresterea melcilorcresterea melcilor
cresterea melcilor
  
 
Specii de melci
Helix Aspersa Muller
Helix Pomatia
Helix Lucorum
Helix Aperta
Helix Vermiculata
Alegerea speciei pentru crescatorie
 
Ce este Helicicultura
Sisteme de crestere a melcilor
Melcul in alimentatie
Gastronomia
 
 

Specii de melci comestibili crescuti in ferma

Dintre multe specii existente în natură (circa 3.000 de specii si varietăţi) interesul heliciculturii se concentrează asupra anumitor specii şi varietăţi care sunt mai amplu utilizate în diferitele activitati comerciale şi culinare în ţările cu o economie occidentală.
în acest text ne vom ocupa în mod exclusiv de melcii HELIX, care sunt de interes culinar şi comercial în întreaga lume.

Trebuie să spunem, de asemenea, in cadrul creşterii în ciclu biologic complet, numărul speciilor se restrânge la 3 sau 4; aceasta şi în relaţie cu selectia din ultimii 20 de ani, eliminând din producţie varietăţile de melci care au prezentat anumite caracteristici negative, ca de exemplu gustul amar, putina rezistenţă după culegere, lenta crestere, etc.

In ordinea răspândirii şi a importantei, aceştia sunt:

Helix Aspersa Muller (cryptomphalus)

Helix Pomatia, Linneo

Helix Lucorum, Linneo

Helix Aperta (cantareus), Born

Helix Vermiculata (eobania) Muller

 
  © 2006 Grato Invest srl - Bvd Iuliu Maniu nr 6, cam. 305, Deva - jud Hunedoara - Tel: 0742-015100 / Fax 0254-224032  
grafica: szek.net